ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΚΗΣ;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΚΗΣ;

 


ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Το αντίθετο θα έλεγα. Είμαστε μάλλον ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του!

Γιατί δεν κάναμε ποτέ κάτι ωστε να μη συμβεί. Γιατί και σήμερα μαζί με τα δάκρυα συγκίνησης, πάλι δεν κάνουμε κάτι ουσιαστικό ώστε να προστατεύσουμε τον επόμενο Άλκη, τον επόμενο Γιακουμάκη την επόμενη Τοπαλούδη...

 Σε μια, το πολύ δυο εβδομάδες ο Άλκης δυστυχώς θα έχει ξεχαστεί!

Τα φώτα της επικαιρότητας θα πέσουν πάνω σε άλλα θέματα. Κάπως σα να πατάς το κουμπί και να αλλάζεις κανάλι. Και τα δάκρυα της μάζας -γιατί δυστυχώς έτσι λειτουργούμε πάντα- ξαφνικά θα στεγνώσουν. Η καθαρά συναισθηματική αντίδραση σε τέτοιου είδους φαινόμενα λειτουργεί απλώς σα μια βαλβίδα εκτόνωσης για την αδικία που φουντώνει μέσα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Δυστυχώς όμως με κατάρες, δάκρυα και προσευχές δεν αλλάζει η κατάσταση! Με κλανιές δε βάφονται τα αυγά! έλεγαν οι παλιοί στο χωριό μου. Και είχαν απόλυτο δίκιο.


Είναι επιτακτική ανάγκη επιτέλους να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας κρατά συνεχώς στη λήθη. Αυτή τη φορά να μην αλλάξουμε κανάλι αλλά να σβήσουμε οριστικά τη γαμημένη την τηλεόραση. Να σηκωθούμε από τον καναπέ και να γίνουμε επιτέλους ενεργοί πολίτες. Για πρώτη φορά στη ζωή μας να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις που μας αφορούν και να μην περιμένουμε ειδήμονες και επαϊοντες να μας σώσουν. Μητσοτάκηδες και Τσίπρες, Αδώνιδες και Πολάκηδες. Ούτε φυσικά να προσευχόμαστε ώστε κάτι επιτέλους να γίνει. Γιατί ποτέ τίποτα δεν γίνεται. Πάντα κάποιοι το κάνουν! Κι όσο θα περιμένουμε από κάποιους άλλους, τόσο ο κατάλογος με θύματα τα παιδιά μας θα μεγαλώνει.


Όσο κι αν κλαίμε σήμερα ο Άλκης, ο Βαγγέλης και η Ελένη δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω.

Είναι καθήκον μας όμως να προστατεύσουμε τα υπόλοιπα παιδιά. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από τη δράση μας και πρωτίστως μέσα από την ένωσή μας. Γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την ασφαλή και δίκαιη πολιτεία  που αξίζουν τα παιδιά μας. Με οδηγό το Αξιακό Σύστημα των ανθρώπων, η αδικία θα πάψει να υφίσταται. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που δήθεν κάποιοι μας παραχώρησαν θα αντικατασταθούν από το δίκαιό μας. Και αυτό ακριβώς θα είναι η ειδοποιός διαφορά της νέας εποχής.

Ενωμένοι ενεργοί  πολίτες στο μοναδικό φορέα που ενώνει όλους τους Έλληνες.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΑΤΑ, ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΪΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


Post Top Ad